Juhoslovanské slané cesnakové a škoricové slimáky

Jednoduché slane ale aj sladké pečivo. Mali sme akciu hľadanie vajíčok, tak som robila dávku dva krát. Cesnakové, škoricové a obyčajné.

Na vymiesenie som použila pekárničku a potom som postupovala podľa receptu.

400 ml mlieka, 1 kvasnice (40g), 3 PL kryšt.cukru, 500-600g polohr. múky, 2 lyžičky soli, 100ml oleja,
Krém: 3/4 Hery, 2 žĺtky, 2 lyžičky soli

Mlieko zohrejeme dáme do misy, rozmiešame v ňom cukor, kvasnice a 2 PL múky a necháme 10-15 minút postáť. Potom pridáme soľ, olej, postupne pridávame múku a vypracujeme vláčne cesto. Prikryjeme ho a necháme nakysnúť. Pripravíme krém: zmäknutú Heru dohladka rozmiešame so žĺtkami a soľou.
Ja si niekedy rozdelím krém na polovice a do jednej dám prelisovaný cesnak a robím polovicu koláčov cesnakových.  Keď je cesto pekne vykysnuté, rozdelíme ho na polovice a každú rozvaľkáme asi na 1 cm.Každú natrieme krémom a zvinieme do rolády. Povrch rolád tiež potrieme krémom.Pokrájame šikmým rezom na trojuholníky.Posypeme (alebo ja namáčam do misky ) sezamom, príp. makom, rascou alebo hocijakým iným posypom čo máte radi. Poukladáme na suchý plech a pečieme pri 185-190 stup. kým nie sú zlatavé ( najlepšie sú keď ešte len začínajú chytať farbu, keď nie sú ešte úplne hnedé)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *