Koláč exotika s pochúťkovou smotanou

Tento recept mam od Kvetky a už aj odskúšaný u nás doma. Pečenie nie je moja silná stránka, lebo nemám trpezlivosť na váženie a čakanie. Preto radšej varím, lebo všetko šupnem od oka a je hotové. Ale tento recept ma milo prekvapil. Nie je časovo náročný, ani na to váženie to nie je take komplikované.

Cesto:

200 g polohrubej múky

200g práškového cukru

4 vajcia

1 dcl oleja

1dcl vody

prášok do pečiva

vanilkový cukor

Postup: Žĺtka oddelíme od bielkov. Bielka vyšľaháme s cukrom a postupne pirdávame po 1 žĺtku. Múku zmiešame s práškom do pečiva a pridávame na 2 krát s olejom a vodou. Nakoniec do cesta pridáme vanilkový cukor. Dáme upiecť na olejom vymastený a múkou vysypaný  plech a pečieme na 180 C.

Krém:

2 malé pochúťkové smotany zmiešame s 2 vanilkovými cukrami. Šlahačku vyšlaháme s 1 PL práškového cukru a stužovačom šlahačky. Pochúťkové šľahačky potom pridávame ku šlahačke a premiešame.

Navrstvíme na vychladnutý piškót.  Zaváraninu Exoticke ovocie (môže byť akýkoľvek kompót na drobno nakrájaný) dáme odkvápkať na sitko a posypeme ním koláč.

Želatina:

Šťavu z ovocia dolejeme do 1/2l vodou a prelejeme do hrnca. Pridáme 1 zlatý klas. Varíme kým zmes nezhustne. (Aj zmení farnbu, najskôr je zaklená a potom sa vyčíri) Rovnomerne vylejeme na koláć a dáme do chladničky aby želatina stuhla.

Foto je ilustračné z internetu.

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *