Šetríme v domácnosti: Nákup v potravinách

Včera večer som bola na kurze, ako šeriť s kupónmi. V USA firmy ako Kraft, Nestle a iné ponúkajú kupóny v novinách alebo na internete. Sú to zľavy na jednotlivé produkty. Napr. kupón vyskúšajte nový výrobok zadarmo alebo 1 dolár dole z daného produktu. V súčastnosti veľa obchodov robia rôzne akcie, kde zdvojnásobia hodnotu kupónu to znamená, že z jedného dolára vzniknú dva a cena je opäť o niečo lepšia. Od januára, kedy som začala vyhľadávať tieto zľavy som ušetrila na našom rozpočte za potraviny a drogériu minimálne 40%. Už viem, že nikdy nechcem platiť za zubnú pastu, lebo tá je s kupónmi vždy zadarmo. A som v štádiu keď začínam šetriť na ovocíi, mäse a chlebe. Takže ide to lepšie a lepšie.

Ak ste mamina v USA oplatí sa začať. Možno Vám pomôže aj môj malý blog, ktorý informuje o nájdených akciách. Kliknite TU.
Mamám na Slovensku by som poradila sledovať akcie v obchodoch a urobiť si prehľad v cenách. Aj bez kupónov sa dá ušetriť. Súhlasím s Jenny, ktorá povedala, že treba si nájsť na všetko cenu, za ktorú ste ochotný zaplatiť. Tu v USA obchody každých 6-8 týždňov media ceny. Čo to znamená? V priebehu tohoto obdobia cena povedzme za balík cereálii sa pohybuje od 2 dolárov po 6. Raz za 6 týždňov kúpite cereálie za 2 doláre. Vtedy je dobré kúpiť množstvo, ktoré skonzumuje Vaša rodina za 6 týždňov. To znamená, že je to Vaša najvýhodnejšia cena. Takže, keď moja rodina zje 6 boxov cereálii, kúpim 6 a mám ich za 12 dolárov a nie za 30 ak ich kupujem každý týždeň….. Takto je to zo všetkým.
Ja som nad tým uvažoval už predtým a povedala som si, že kúpim 4 balíky syru keď budú v akcii kúp jeden a dostaneš jeden zadarmo. Ako každý týždeň kupiť jeden balík za 2.50.
Ako zistiť Vašu cenu? Sledujte ceny v akciách, ako sa pohybujú. Ak produkt je zlacnený 40 percent s každodennej ceny, tak je to dobrá cena. Samozrejme 50 percent je ešte lepšia.
Taktiež zistite, čo Vaša rodina je každý týždeň a koľko. Viem, zdá sa to všetko dosť pritiahnuté za vlasy, ale keď si pozriete Vaše nákupy vidíte veľa veci rovnakých na každennej báze. Takže Vaše nákupy sú podobné týždeň čo týždeň.
Keď som bola na Slovensku, boli sme s maminou v Jednote a povedala som jej, že nech kúpi cestoviny a povedala mi, že už skoro budú zlacnené tak počká a kúpi viac balíkov. Takže verím, že na Slovensku obchody robia to isté, možno v iných intervaloch. Skúste si značiť ceny a pozorovať.
O šetrení by sa dalo napísať tisíce strán. Ak táto téma niekoho zaujíma, napíšte mi komentár a taktiež sa s nami podeľte o Vaše tipy a triky ako ušetriť na potravinách a v domácnosti.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *