Ocot, najlepší čistiaci prostriedok na svete

Videli ste film Moja Grécka Tučná svadba? Pamätáte sa na otca nevesty, ako na všetko používal Windex na okná? Myslím, že každý máme   “najobľúbenejši prostriedok” , ktorý je najlepší na svete. Môj manžel sa smeje, že pre moju maminu slivovica, je ten zázračný liek. Odporúča ju keď ti je zima, bolí hrdlo, zuby, potiera sa na rany…..  Mama kamarátky z Estónska “odporúča na všetko ryby” ( aj na obkladanie rán,  a vodka  je zázračný liek č.2)

Takže pre mňa je to ocot. Som alergická na rôzne umelé vône a čistidlá, taže s  octom umývam dlážky, prikladám si ho na môj ekzém…… A včera som objavila zaujímavý článok, ako ocot zmýva pesticídy z ovocia a zeleniny. Takže celý môj zeleninovo- ovocný košík skončil v octovom náleve na vyčistenie. Takže postup je veľmi jednoduchý, keď si doveziete ovocie  a zeleninu z obchodu, ponorite ich na 2 min. do pomeru octu s vodou 1:10, ja som to dala od oka a potom poriadne opláchnite a vysušte. Mäkké ovocie ako jahody umývajte tesne pred konzumáciou, nie dopredu.

Určite Vás prvé napadne, že ocot páchne, ale verte mi moja dlážka vôbec nevonia po octe a leskne sa ako po najlepšom prášku. Hm, zabudla som povedať, že  len do prvého nájazdu detí, potom tam už nájdete škvrny od všeličoho. Prajem krásny víkend.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *