Ako predchádzať "zimným" chorobám – prevencia a liečba

Zima je plná nepríjemných chorôb, ktorým sa môžeme čiastočne vyhnúť. Ponúkam Vám zopár zaujímavých článkov, z ktorých sa môžete dočítať užitočné rady, ako predchádzať prechladnutiu a chripke.
Napíšte mi ake triky a tipy používate na prevenciu a čo robíte keď choroba už prepukne.
Ako viete, pre Lukiho obyčajná nádcha je úplna katastrofa, lebo väčšinou končíme na pohotovosti s problémami s dýchanim. Takže, snažíme si umývať ruky, keď prídeme z vonku a nestýkať sa s chorými deťmi. Ako prevenciu papáme veľa kivi, jablká a banány. Každé ráno nasypeme do ovsených vločiek a cereálii pomleté ľanové semienka. Chodíme každý deň na prechádzky na čerstvy vzduch. O účinkoch kivi si môžete prečítať tu http://domacnost.sme.sk/c/4277210/s-kivi-prezijete-zimu-bez-chripky.html?vf=rss
Keď už nás chytí nádcha, mne pomáha horúca sprcha a veľa čaju s citrónom a medom. Moja mamina odporúča každý deň aspoň jeden strúčik cesnaku. Čítala som, že nepríjemného zápachu sa môžete zbaviť ak popučený cesnak zmiechate s medom a prehltnete…. Taktiež nakrájaná cibuľa s medom robí zázraky.
Kamarátka Mary odporúča zázvorový čaj, ktorý je veľmi zdravý a účinný proti nachladnutiu. Môj manžel, keď je chorý, tak jedáva slepačiu polievku. Je dokázané, že to pomáha pri boji proti nádche. Tu sú daľšie rady a tipy, ako predchádzať a liečiť nádchu. http://dromedar.zoznam.sk/cl/11272/177823/ZDRAVIE-Ked-nas-dostane-nadcha
http://www.plus1den.sk/2007/10/30/zdravie/triky-na-nadchu.htm
http://www.topshop.sk/vyhnite_sa_sezonnemu_prechladnutiu-156366-4190-article.html
Prajem všetkým veľa zdravých zimných dní a tešme sa spolu na jar. Jar je moje najobľúbenejšie obdobie, milujem jarné kvety a prebudzajúcu sa prírodu.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *