Romantická večera na Valentina fondue / Valentine´s romantic dinner cheese fondue

Syrové fondue
Mám veľmi jednoduchý recept na syrové fondue, ktoré si s manželom často robíme. Je to jedlo, ktoré jete pri sviečkach a dlhých rozhovoroch….
Máme fondue náradie, ale úplne Vám postačí hrniec, ktorý používate na varenie nad parou.
Myslím, že nič nepokazíte normálnym hrncom, ale keď jete fondue je dobré aby hrniec bol stále teplý, lebo syr hustne.
Pre Americké maminy mam recept v angličtine. Problém na Slovensku je, že v mojom recepte použivam čedarovú polievku, ktorú na Slovensku nemožem zohnať. Takže som našla podobný recept na slovenske pomeri. Recept je na http://www.dobre-recepty.sk/detail/2184-syrove-fondue/
Ja osobne by som tam nedávala ten alkohol a tiež nedávam muškátový oriešok. Víno samo o sebe má výraznú chuť, takže načo ho pliesť s pálenkou……. Ale to je len môj osobný názor.
Na namáčanie používame chleba, uvarené červené zemiaky v šupke pokrájané na štvrtky, celerové stonky, mrkvu, nakrájané jablká, párky, salám……. čo Vám príde na chúť.
Keby ste sa nemohli fondue nabažiť môžete si spraviť čokoládove fondue. http://www.foodlife.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=1390&Itemid=70
Takže Valentín sa blíži možno Vám prídu tieto recepty vhod.

Cheese fondue for romantic dinner
1 can of Campbell cheddar soup
1/4 cup of cooking wine (white)
1/2 gloves of garlic minced
8oz Swiss cheese
In pot put cheddar soup and wine mix well together and cook. Add shredded Swiss cheese and garlic and mix until cheese melt. Put in the fondue bowl or you could leave in pot and serve with baguette, red boiled potatoes, celery stalk, baby carrots, apples…….. Fondue get ticker when is cooled off so try keep it warm while you are dipping staff there.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *