Recept na langoše/ Recipe for Slovak langoše

Spomínate si sa na časy študenské, keď sme nevedeli čo variť, tak sme si išli kúpiť langoše? Tak som si včera zaspomínala a urobila som si ich. Tiež si pamätám, ako nám bolo potom z nich zle, ale aj tak sme si ich vždy dali. Tak tu je recept na nie veľmi zdravé jedlo, ale raz za čas prečo nie.Výhoda receptu je, že cesto sa dá odložiť do chladničky až na 3-4 dni. Takže môžete robiť langoše kedykoľvek už z hotového cesta.

Potrebujeme:
1/2 kg hladkej múky
1 vajíčko
125 g pochúťkovej smotany
1 a pol malej lyžičky soli
1 a pol malej lyžičky cukru
25 g droždia alebo jeden balík sušeného
200 ml mlieka
Prílohy: syr, tatarská omáčka, kečup, pretlačený cesnak so soľou a olejom. Z teplého mlieka, cukru, a kvasníc si urobíme kvások, pridáme všetky ingrediencie a urobíme cesto. Necháme vykysnúť a robíme langoše, ktoré vysmážame na horúcom oleji z oboch strán. Po upečení doplníme prílohami podľa chuti.
Recipe for langoše:
This recipy is great because you can store dough in plastic boil for 3-4 days in refrigerator and make fresh langoše anytime.
500 g flour
2/3 of sour cream (8oz)
1 pack of dry yeast
1 cup of milk
1 and half teaspoon of sugar
1 egg
1 and half teaspoon of salt
canola or corn oli for frying
Sides: crush garlic with oil and salt, mayonnaise, ketchup, shredded cheese
Pour tepid milk, sugar and yeast in bawl, mix it, and wait until it is start little raise for about 15 minutes. Mixed with all ingredients and make dough. Leave dough for about 30 min to raise and start make langoše. Fry it in hot oil from both sides and put it on paper towel, dry out from oil. Put garlic mixture, cheese, ketchup or mayonnaise on the top of langoš.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *