Ako znížiť cholesterol?

Ešte pred príchodom na Slovensko som bola na preventívnej prehliadke. Zistili mi zvýšený cholesterol. Na výsledkoch bolo napísané, zlepšiť stravovanie a pravidelne cvičiť. No, povedala som si, že to tých 5 týždňov nebudem riešiť, ale keď sa vrátime naspäť, tak ideme papať zdravšie. Aj keď si nemyslím, že jem nezdravo. Môj problém sú plnotučné mliečne výrobky, maslo, smotana, biele pečivo a koláčiky.
Našla som v múdrych knihách, čo je dobré na zníženie cholesterolu. Tak, tu je zopár rad. Treba konzumovať čo najmenej nasýtených kyselín (sú v tučných mliečnych výrobkoch, salámach, konzervách) a transmastných kyselín, ktoré sa nachádzajú v sušienkach, zákuskoch.
Dobre tuky, ktoré znižujú cholesterol sú olivový olej, orechy, avokádo a arašidové maslo. Nezabúdajte na Omega 3, ktoré sú v rybách alebo ľanových semienkach. Taktiež, cibuľa a cesnak znižujú cholesterol. Snažte sa príjmať dostatok vláknin (ovsené vločky, sušené slivky, fazuľu) a štúdie dokázali, že pomarančová šťava taktiež znižuje hladinu cholesterolu. A posledná rada je – nezabudnite sa hýbať. Každý deň 30 minútová aktivita udrží vaše srdiečko v dobrej kondícii. Tak už všetko viem, hor sa do práce.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *