291Už je to mesiace, čo som nepísala na blog a chýba mi to. Takže vitajte naspať na Slovakmame, kde nájdete recepty, postrehy, rozhovory o deťoch, Bohu a niečo aj z môjho súkromia.
Na Slovensku sme boli tentokrát o čosi dlhšie. Prežili sme krásne leto s rodinou a priateľmi. Aj keď všetko vyzeralo veľmi pochmúrne a smutne, keď sme leteli v apríli. Môj drahý tatino ochorel a nevyzeralo to dobre. Vďaka Bohu a modlitbám, doktorom a alternatívnym medicínam otcovi sa darí veľmi dobre.
Deti sa mali super so sesterničkami. S mojou maminou som vytvorila záhradnícky tím a darilo sa nám veľmi dobre. Tie rajčiny, papriky, uhorky, čerešne, jahody, maliny, ktoré sú zo záhrady sa nedajú porovnať s tými, čo sú v obchode….So sestričkou sme predávali veci, organizovali a sem tam nám vyšiel čas aj na kávičku.
Leto bolo nádherné ďakujem Bohu za príležitosť, že som ho mohla opäť prežiť s mojimi blízkymi.
Lukáško začína školu. Pokračujeme v našom Classical University Model School. S touto školou sme maximálne spokojní a ťažká práca už prináša prvé plody. Už vie čítať po anglicky, ale prekvapivo na Slovensku začal čítať aj slovenské slová a vety. Babinky sa opýtal ako sa číta č, š, ň, ž a začal spájať písmenka (metódou sound it out letters), čo sa naučil v škole a plynule čítal. Taktiež je prihlásený do prvej triedy na Slovensku a máme šlabikáre a matematiku, ktoré budeme implementovať do našich školských dní.
Nadinka ide prvý krát do škôlky na 3 dni v týždni ráno a veľmi sa teší.
Rada by som začala variť viac vegetariánskych jedál. Ak máte dobrý recept prosím podeľte sa. Uverejním ho na Slovakmame aj pre Vás ostatných.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *