230

Ako viacerí viete,  prežila som dosť hektické obdobie. Na Vianoce som letela na Slovensko stráviť Vianoce s mojou rodinou. Keď som priletela naspäť do USA o dva dni na to som letela naspäť na Slovensko na pohreb môjho milovaného tatinka. A hneď dva dni po príchode som letela na misijný zájazd do Guatemaly. Na budúce Vám napíšem viac o Guatemale.

Na pohrebe som čítala tento list v mene maminy a sestry, kde sa môžete o ňom dozvedieť viac. Bol to veľký človek a bude nám tu veľmi chýbať. Ako Nadinka dnes povedala, ona už sa teší, ked uvidí kolko chát dedo postavil v nebičku.

” Ďakujem všetkým, že ste sa prišli rozlúčiť s našim milovaným manželom, otcom, dedom a kamarátom.Všetci ste boli časťou jeho života.

Moji rodičia nám dali úžasné detstvo. Ich láska nás vždy fascinovala. Tu sme videli to biblické – a muž si zoberie ženu a budú jedno. Tatino bol vždy ochotný pomôcť, mal veľké srdce pre každého. Miloval prírodu, chotár kde sa narodil a poľovníctvo bolo jeho život.

Bol to energický človek plný elánu do práce, dokázal vybaviť veci v neuveritelnej rýchlosti. Keď niečo sľúbil, tak to aj dodržal. Jeho rýchly svet zastavila choroba. Choroba, ktorá si nevyberá. Pustila sa s nou do boja, ako zo všetkým v jeho zivote. Bolo obdivuhodne sledovať ako s ňou bojoval a neskôr ako sa s ňou zmieril. Aj keď mu bolo najhoršie, nechcel aby sme sa trápili, tak nás uisťoval, že je to všetko dobre. Pri našich rozhovor a modlitbách sme si uvedomili, že je to človek plný vieri. Jeho utrpenie bolo veľké, ale on ho niesol zo vztýčenou hlavou , vierou, odpustením a pokorou. Krásne sa s nami rozlúčil. So mnou strávil nádherné dva týždne cez Vianoce. Mamine povedal: “Láska moja s Pánom Bohom opatruj mi moju dušu a ja budem opatrovať tam hore tvoju.” Sestre dal poslednú pusu v živote a odišiel za svojim Stvoriteľom. Pochopil, že to nie je koniec, ale začiatok niečoho iného a krásneho.

Tak ako sa píše v poslednej knihe Biblie:  H ľa Boží Baránok je medzi ľuďmi. A bude v medzi nimi prebývať a oni budú jeho ľuďom a sám Boh – ich Boh bude s nimi. Zotrie im z oči každú slzu a už nebude smrti ani žiaľu, ani náreku ani bolesti viac nebude. Ja som Alfa a Omega. Počiatok a koniec. Kto zvitazí , zdedí toto všetko a ja budem jeho Bohom a on bude mojim synom. Ježíš povedal :”Kto vo mňa uverí bude mat život večný”

Tatino ďakujeme Ti za všetko, čo si pre nás urobil ale hlavne čím si pre nás bol. Sme na teba hrdí. Budeš nám tu veľmi chýbať, ale mi vieme, že sa opäť stretneme. Dovtedy sa tam hore maj krásne. Ľúbime ta “

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *