Ježiš je kráľ a pán búrok

057Ježiš je kráľ a pán búrok

IN: POVZBUDENIA od Martin Švikruha

30Okt2013

Mt 14,27

“Ale Ježiš sa im hneď prihovoril: “Vzchopte sa! To som ja, nebojte sa!”

Prechádzaš ťažkým, zložitým obdobím svojho života? Možno práve u teba zúri búrka, nechce ustať a ty sa trasieš strachom. Zdá sa ti, že každým momentom sa môžeš potopiť pod hladinu, pretože túto búrku poraziť nedokážeš?

Ježiš vidí, čím teraz prechádzaš a vždy sa s tebou stretáva na mieste tvojej najväčšej temnoty. Urobil to aj pre svojich učeník jednej búrlivej noci na Galilejskom jazere. Ježiš prišiel kráčajúc po búrkových vlnách, kráčajúc po hrebeni problémov, ktoré im hrozili. On je skutočne kráľ a pán búrok!

Aj uprostred zúriacej búrky budeš s očami upretými na Ježiša vedieť, že si nad svojimi problémami a okolnosťami. Keď sa ťa ľudia opýtajú, ako to zvládaš, odpovedz im: „Nie som zavalený svojim problémom. Som nad ním, pretože môj Boh je nad všetkým!“

Neboj sa. On príde kráčajúc po vlnách. Počuj jeho upokojujúci  hlas, ktorý hovorí: „To som ja, neboj sa!“

V tebe žije Kristus. On v cez teba robí veci, o ktorých sa ti ani neprisnilo, že ich dokážeš. Budeš ako Peter kráčať po vode. To sa deje, keď je centrom nášho života Ježišova osoba, Jeho požehnanie, Jeho bohatstvo, láska, múdrosť, Jeho schopnosti, moc a vznešenosť.

Priateľu, aj vo chvíľach, keď z Ježiša oči spustíš, On nespustí tie svoje z teba. A keď sa k nemu obrátiš, okamžite natiahne ruku, chytí ťa a ty sa nepotopíš.

Môže sa ti niekedy zdať, že niet cesty späť. Vtedy Ježiš drží tvoju ruku a vedie ťa späť k lodi. A tak ako Peter si ruka v ruke s Ježišom uvedomíš, že búrka stíchla!

Ak by ste si chceli precitat viac od Martin Švikruha tu je jeho blog http://zamyslenia.rybka.sk/

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *