Ako viete, milujem záhradu a kvety. Do mojej bylinkovej zbierky som si dokúpila novú bylinku Stéviu. Keď ochutnáte lístok, cítite  ako by ste zjedli kocku cukru. Takže naše letné nápoje pozostávajú z lístkov medunky, mäty priepornej a stévie. Do toho pridáte koliesko citrónu a máte osviežujúci nápoj na svete.

O účinkoch   Stévie sa môžete dočítať na Diasvet.cz

V USA si  ju môžete kúpiť v Home Depot alebo Lowes.

Pestujete aj Vy netradičné bylinky? Napíšte mi aké a ako ich využívate?

Prajem príjemný víkend.

Related Posts

2 thoughts on “Stevia-prirodné sladidlo bez kalórii

  1. Lenka,díky za Stéviu,ešte som o nej nepočula. Pokúsim sa ju u nás nájsť a vysiať.Dúfam,že sa zadarí.Ja mám pre teba tiež tip.Deti mi pred 2 rokmi priniesli z Ecotábora vysušený kvet Topoľovky – z červeno-fialových kvetov- čaj je vraj dobrý proti zápalom,proti kašlu a je vhodný aj pre deti. Keď sa z nej urobí čaj, voda sa zafarbí do tmavofialova, ak by som takýto čaj kúpila v obchode tak si pomyslím, že koľko je tam farbív. Topoľovku si pamätám z detstva, bol v každej záhrade, teraz sa akosi vytratil. Chcela by som si ju vysadiť-zasiať, ale zatiaľ som nenatrafila na jej predaj. PS: Na leto stačí pridať ľad + limetku.Pekný týždeň!

  2. Iva to si mi dala super inspiraciu. Skusim to najst tu a ak nie za 2 mesiace ideme na Slovensko tak si kupim tam. Super Lukaskova najoblubenejsia farba je fialova (doteraz neviem preco) tak ten bude stasny ked bude mat cerveno fialovy cajik:)
    dakujem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *