Tortilla chipsy so špenátom a fetou

Ako som Vám spomínala v minulosti, veľmi sa mi páči blog kamarátky Ande – BrokeandHealthy. Opäť som vyskúšala jej recept a bol výborný.

Keď idem vyskúšať nový recept väčšinou sú za tým 2 dôvody. Buď mám niečoho  prebytok a neviem čo s tým alebo mám na niečo chuť, tak nájdem recept. V tomto prípade to bol dôvod prvý. Tortillové placky sú väčšinou zadarmo, takže treba nový recept na obmenu jedálnička.

Recept je jednoduchý a vyzerá dobre. Potrebujeme:

tortillové placky nakrájané na trojuholníky

2 hrste čerstvých špenátových listov

1 cibuľa nakrájaná na tenké plátky

feta syr

1/4 pohára balzamikového octu

1 veľká lyžica cukru

2 lyžice oleja

5 lístkov bazalky

Tortilové trojuholníky poukladáme na plech a necháme v rúre cca 7  min, pokiaľ nezačnú hnednúť. Dajte si pozor, aby ste ich neprepiekli, ale ani nedopiekli. Musia byť chrumkavé.Na oleji orestujte cibuľu do hneda.Balzamikovy ocot zmiešajte s cukrom a nechajte pomaly variť na miernom ohni. Tento proces trvá cca 15 minút. Upozorňujem, ocot  pri odparovaní  dosť smrdí a keď sa dostane  do bodu varu, veľmi rýchlo sa pripeká a  hustne.  (Prvú dávku som pripálila) Takže pomaly ho nechajte vyparovať a keď vidíte, že hustne začnite miešať. Úprimne povedané chuťovo ma tento dresing nezaujal, ale pekne farebne pôsobí so zeleným špenátom a bielou fetou.

Hotové chips posypte cibuľou, špenátom, fetou  a bazalkou a nakoniec pokvapkajte dresingom. Jediný problém je, že chipsy časom zvlhnú a nie sú úplne chrumkavé, preto odporúčam podávať ihneď. Ďakujem Andy za ďalší super recept a Vám prajem dobru chuť.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *