Ako som dnes varila deťom obed, tak ma napadlo, že som na blogu nespomenula túto vitamínovú bombu. Sladký zemiak obsahuje  veľa betakaroténu a vláknin. Keď som prišla do USA, tento pokrm bol pri arašidovom masle a sendvičovom chlebe na mojom zozname jedál  ” tak toto nikdy jesť nebudem – príšerné” Po 6 rokoch som mala na obed sladkú zemiakovú kašu so syrom, to asi vypovedá za všetko o mojich premenlivých chutiach.

Zo sladkých zemiakov robím zopár jedál. Hranolky, ktoré so môžete osoliť alebo osladiť škoricovým cukrom. Robia s ako obyčajné hranolky, ale sú hotové oveľa skôr. Zemiaková kaša sa robí úplne rovnako a taktiež si ju môžete dať na sladko alebo na slano. Recept na Sweet Potatoes Casserole som uverejnila minulý rok a taktiež je to zaujímavé jedlo na vyskúšanie. A v neposlednom rade ich rada dávam do polievok pre deti.

Keď som bola na Slovensku na jeseň videla so tieto zemiaky v Tesco, takže ak chcete vyskúšať  niečo nové, nech sa  páči. Toto je zelenina, ktorú si zamilujete alebo poviete nikdy viac. Dajte mi vedieť na ktorú stranu ste sa priklonili.

Obr. je z Encyklopedia.com

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *