Chicken Marsala s quinoa fazuľkou

Takže tento recept som vyskúšala podľa Andy a jej Brokeandhealthy blogu. Má super obrázky k postupu takže, nepotrebujete ani preklad. U nás by to vlastne bolo kura na víne s hríbmi.

Potrebujete:

4 kuracie prsia alebo stehná na kocky

pohár múky

olej, maslo

Marsala víno na varenie alebo akékoľvek víno, ktoré potrebujete minúť v chladničke

Beef broth (vývar z kostí), ale postačí voda ( ak trošku viac posoľíte, okoreníte a  pridáte vegetu tak vývar ani nepotrebujete )

10 šampiónov alebo portobella hríbov

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

Kura posypte múkou a smažte na panvici s trochou oleja a masla. Len tak na rýchlo, nemusí byť hotové (neskôr sa dorobí vo víne). Vyberte a odložte do misky. Do olejového výpeku dajte nakrájanú cibuľu na kolieska a za 5 minút pridajte cesnak nadrobno a hríby. Duste cca 7 min a pridajte mäso. Podlejte vínom a duste cca 10 minút, pridajte vývar a nechajte dusiť ďalších 10 min.Víno a vodu pridávajte podľa potreby, taktiež soľou dochuťte až na konci lebo vývar a víno na varenie sú dosť slané. Ideálne je, keď Vám na konci ostane hustejšia omáčka  so slabou príchuťou vína. Podávajte s čím chcete. Ja som mala z predchádzajúceho dňa  cestoviny a zemiakovú kašu. Ako zeleninu som pripravila quinoa fazuľku. Recept ako sa pripravuje napíšem neskôr. Dobrú chuť.

Dnes máte poslednú šancu zapojiť sa do súťaže o Cover Girl.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *