Nový recept na týždeň: Špenát na smotane

Recept na výborný smotanový špenát. Keď som bola malá, tak som neznášala špenát s vajíčkom. Popri paradajkovej polievke to bolo druhé najhoršie jedlo na svete.
Tento recept, ale úplne zbožňujem a mohla by som ho jesť každý deň. Špenát na smotane môžete podávať ako prílohu k mäsu alebo s cestovinami ako hlavné jedlo.
Potrebujeme:
Čerstvé špenátové listy 1 sáčok
1 malá cibuľka nakrájaná na drobno
3 strúčiky cesnaku nakrajaného na drobno
5 veľkých lyžíc hl. múky na zahustenie
1 kelínok sladkej smotany
80 g masla
1/2 malej lyžice vegety
soľ
Na 3/4 masla orestujeme cesnak a cibuľku cca 5 min len tak do sklovita, nie do hneda. Pridáme 1/2 lyžičky vegety a trocha soli. Pridáme za stáleho miešania múku a tak za 3 min. smotanu. Odstavíme tesne pred tým ako začne smotana bublať. Ak by bola omáčka veľmi riedka pridajte ešte jednu lyžicu múky, ktorú si vopred rozmiešate v trošku vode. Nesypte múku priamo do omáčky, lebo by sa Vám mohli vytvoriť hrudky. Vlejte do omáčky a nechajte prejsť varom. (Ak by bola hustá pridajte trocha mlieka alebo vody).
Zvlášť na panvicu dáme zbytok masla, orestujeme špenát cca 3 min. Špenát musí byť ani surový
ani veľmi uvarený. Takto pripravený špenát vmiešame do omáčky, dochuťte soľou a podávajte. Na cestoviny môžete pridať strúhaný parmezán alebo mozzarellu.
Anglickú verziu receptu môžete nájsť na mojom obľúbenom blogu Thepioneerwoman. Môj recept je trocha upravený. Ree najskôr do masla vmieša múku a až potom pridá cibuľu a cesnak a miesto smotany používa mlieko. Takže si môžete vybrať, ktorý recept vyskúšate.

Na budúce pridám aj obrázok.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *