Tortilla placky – výborný recept


Konečne som urobila mexické pšenice tortilla placky. Keď sme boli na Slovensku , dva roky do zadu, manžel chcel uvariť niečo mexické, tak sme kúpili tortila placky od Vitany. Pamätám sa, že boli drahé a nie veľmi chutné.
V USA ich veľmi nekupujem lebo obsahujú éčka a stabilizátory. Takže nastal čas, aby som našla dobrý domáci recept na Tortilla placky.
Tu je LINK na video ako na to. Veľmi jednoduché cesto a aj postup. Zopár rad na začiatok. Recept je len na 5 placiek takže ho zdvojnásobte alebo aj strojnásobte. Keď budete placky opekať, tak len narýchlo a nechajte ich biele nie hnedé. Prvú som nechala trochu dlhšie a potom stvrdla. Aby placky neoschli, zabaľte ich do vlhkej utierky a dajte do plastikovej dózy alebo vrecka.
Recept na 5 tortilových placiek:
2 poháre muky (kávová šálka)
2/3 pohára horúcej vody
1/4 pohára oleja
1/2 malej lyžičky soli
1/4 malej lyžičky prášku do pečiva
Všetko spolu premiešať, vznikne lepivé cesto. Cesto zabaľte do vlhkej uterky a nechajte 15 minút odpčívať. Vytvarujte 5 častí a opäť nechajte 15 až 45 minút kysnúť. Keď je cesto cca 2x väčšie, tak začnite rozvalkavať na tenké placky. Pečte na horúcej teflónovej panvici veľmi krátko z oboch strán. Placky sú výborne s rôznymi plnkami. Ja robím fajita (steak, paprika, cibuľa) alebo tacos (mleté mäso, ľadový šalát, rajčiny, salza, strúhaný syr). Moje najobľúbenejšie sú quesadillas, kde dve placky spojite spolu rôznou plnkou (syrová je the best) a necháte osmažiť na panvici…..
TU sú taktiež rôzne plnky, ktoré možete použiť.

Related Posts

8 thoughts on “Tortilla placky – výborný recept

  1. Po viacerom odskusani tohto receptu, odporucam nedavat cesto do utierky, ale nechat ho v plastovej doze. Nezabudnite zakryt utierkou, aby rychlejsie kyslo.

  2. a keby som cesto nechala vykysnúť v normálnej kyske…a cesto vykysne, tak nemôžem potom rozdeliť na 5 častí a rovno robiť tortily??? ved ked to raz vykysne, tak načo druhykrát kysnúť??

    1. Janka vyskusaj ako ti to pojde. Ja ich necham nakysnut v celku a potom este raz. Ale je pravda, ze ked peciem chlieb nechavam ho kysnut iba raz.

    1. Lucka drzim palce. Zaklad je nechat ich dobre vykysnut a potom smazit na velmi horucej panvici kratko. A nakoniec, aby ostali makke dat ich do uzatvaracej dozy. Tak nech sa vydaria.

  3. no slecny som zvedava. cez vykend vyskusam tento recept a som zvedava ako to dopadne. 😀 ak sa to podari, isto to naplnim sweet chilly omacka cerstvy salat, ugrilovane kuriatko a na to stipku majonezy. to som si odkukala u nas v praci a je to naozaj chutne. len tam nam tortily dovazaju 😀

    1. Ahoj Mirka
      Hladka bude fain ak chcete trosku zdravsie pridajte 1/3 celozrnej ale upozornujem chut sa rapidne zmeni…Na zaciatok by som robila let z hladkej bielej. Nech sa Vam podaria 🙂

      Lenka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *