Jednoduché a lacné cesto na pizzu

Moja super kamoška Božena má výborný recept na cesto na pizzu. Tak sme si povedali, že si spravíme pizzu. Prišla aj Timea tak sme piekli. Robili sme 3 dávky,čo nám všetým stačilo na obed pre 6 detí a ešte sme doniesli ochutnať manželíkom na večeru.
Z jednej dávky urobíte 2 hrubšie okrúhle pizze alebo 3 tenšie. Božena nahrádza 1 pohár obyčajnej múky celozrnou a ja plánujem pridať aj pomleté ľanové semienka.
Recept na výbornú pizzu:
3 poháre hl. múky
1 veľ. lyžica sušeného droždia
2 veľké lyžičky olivového leja
2 malé lyžičky soli
2 malé lyžičky cukru
1 pohár dosť teplej vody (ak vidíte, že  cesto nie je dostatočne vláčne, pridajte ešte trochu vody a daľšiu lyžičku oleja)
Všetky suché ingrediencie zmiechame a nakoniec pridáme teplú vodu. Urobíme cesto a necháme kysnúť tak zhruba 45 min. Potom cesto rozdelíme na 2-3 časti a vyvaľkáme. Dáme na plech ktorý namastíme troškou oleja. Pečieme na 400 F alebo asi tak 180C zhruba 15-20min.


Nám sa najviac páčila špenátová pizza (omáčka na špagety, mrazený špenát a feta syr), na druhom mieste skončila zeeninová (omáčka na špagety, kukurica, hrášok, mozarela). Chlapom najviac chutila salámová, deťom šunková s ananásom.
Boži, díky moc za recept a pozvanie a Timea diky za všetky tie kupóny, ktoré urobili túto pizzu skoro úple zadarmo. Jediné za čo sme platili plnú sumu bola múka.
Na budúce plánujem robiť Pita chleb. Ak má niekto dobrý recept pošlite a hlavne čím ho naplniť. Ďakujem.

Related Posts

One thought on “Jednoduché a lacné cesto na pizzu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *