V Bi-lo predávajú obyčajne v utorok večer 5lb banánov za 1.49. Sú prezreté, ale stále žlté, takže sa dajú super využiť. Prvú vec čo robím z banánov je banánový kokteil. Potrebujete banány, mlieko, malú lyžičku vanilkovej essencie, kocku ľadu a ak potrebujete viac cukru. Dáte do mixéra a je to.

Ďalšie využitie je banánový puding. Do jánskej misy naukladáte piškóty na ne nakrájané banány, zalejete to vanilkovým pudingom a na vrch natriete šlahačku. Ak to chcete mať estetickejšie striedajte tieto vrstvy opakovane. Dajte stuhnúť do chladničky a hotovo.
Tretí spôsob je banánový chlieb. Tento recept Vám ponúknem neskôr, ale zatiaľ je tu recept na banánové cookies, ktoré som našla na http://www.mimibazar.sk/ a vyzerajú super. Recept je TU
Ak Vám stále ostalo veľa banánov v kľude ich dajte do mrazničky. Nechajte ich v šupke, nesčernajú, tak ako bez nej. Mrazené ich môžete využiť na horeuvedené recepty, alebo urobte deťom nanuky. Olúpte ich, nastoknite na paličku, obalte v čokoláde a zamrazte. Mne chutia len tak z mrazáku bez čokolády. Tak dobrú chuť.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *