Vynikajúci recept na čínske sladkokyslé kura /Great recipe for sweet and sour chicken

Mám rada Chinese buffets. Servírovanie je na spôsob Švedskych stolov, kde zaplatíte za vstup a jete koľko chcete. Jedno z mojich obľúbených jedál je sweet and sour chicken.
Našla som výborný recept na túto špeciálnu omáčku, ktorú si môže urobiť každý doma. Sú tam základné ingrediencie, ktoré by nemali chýbať v žiadnej kuchyni. Tento recept vrelo odporúčam.

4 -6 kuracích pŕs alebo stehien nakrájané na kocky
majzena (zemiakový alebo kukuričný škrob)
olej na smaženie
vajíčko
Sladkokyslá omáčka
4 veľké lyžice kečupu
1/2 pohára octu (pohár veľkosti 230 ml, pre USA mamy je to measurement cup)
3/4 pohára cukru
1 veľká lyžica sójovej omáčky
1/2 kávovej lyžičky sušeného cenaku alebo 1/2 malého postrúhaného strúčiku cesnaku
Všetko dobre zmiechame.
Kuracie kúsky obalíme vo vajci a potom v maizene. Smažíme na oleji narychlo do ružova. Nedávajte veľa oleja, len tak aby sa kura vysmažilo na rychlo. Ja som pridávala olej s každou dávkou kuraťa. Keď máme všetko vysmažené, do pekáča dáme kuracie kúsky a zmiechame s omáčkou. Dáme do rúry na 30 min piecť na 160 celzia, počas pečenia 2-3 krát premiechame. Podávame z ryžou najlešia je (fried rice), kde sa do ryže pridáva smažené vajíčko, hrášok, mrkva a sojová omáčka. Je to výborná ryža, aj ako hlavné jedlo, niekedy na budúce uverejním recept na jej prípravu. Ak sa Vám nechce paprať s touto ryžou, tak biela úplne postačí. Ak pridáte pri podávaní sésamové semienka na kura, ták máte ďaľšie činske jedlo, ktoré sa volá Sesame chicken. Tak napíšte mi ako Vám chutilo.
Great recipe for sweet and sour chicken in english here
Picture and recipe is from http://armellejewelry.blogspot.com/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *