Jarné jedlo – Plnené tortillové placky (Tortilla wrap)

Tiež ste unavení z dlhej zimy a všetkých tých teplých varených jedál? Urobte si tortillové placky. Všetko záleží na Vašej chuti a fantázii. Placky sa dajú plniť všetkým možným. Ja mám najradšej tieto:

Tuniaková placka: Zmiechajte konzervu tuniaka, majonézu, cibuľu a nakrájané čierne olivy. Pridajte zelenú cibuľku alebo nejaké šalátové lístky, zrolujte do torlily a večera je hotová.
Šunková placka: Placku natrite nejakým dressingom (Ranch, Thousand Island…..), alebo len majonézou, poukladajte plátky šunky, syru (najlepší je Swiss, ale aj Eidam je fain ), nakrájanú uhorku, rajčiny a šalátové lístky. Zrolujte.
Kuracia placka: Ostalo Vám kura z nedeľe? Nakrájajte ho na tenké prúžky, zmiechajte s dressingom (najlepší Caesar), alebo majonézou a pridajte strúhaný syr (najlepšie Parmezán). Na placku uložte šalátove lísty a kurací mix a zrolujte.
Všetky placky je dobré tak na 3 hodinky vložiť do chladničky. Pred podávaním ich rozrežte na polovicu, alebo ich možete nakrájať na hrubšie kolieska. Dobrú chuť.
Ak by ste nezohnali tortilly, tak kľudne kúpte pita chlieb nič tým nepokazíte.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *