Materská dovolenka v zahraničí – návod na prežitie

Žijete v zahraničí, máte malé dieťa, a tiež veľakrát pocitujete, ako Vám chýba rodina, alebo aspoň niekto, kto by sa mohlo o Vášho drobca občas postarať? Zisťujete, že komunikácia s kamarátkami, ktoré nemajú deti je už na inej úrovni ? Je čas začať nové aktivity a nájsť nové príležitosti.

Knižnice sú miesta kde majú deti možnosť zúčastňovať sa rôznych programov a akciach, taktiež tam mávajú pekné decké kútiky. Výhoda – je to zadarmo a dobrá príležitosť nájsť si mamu z Vášho okolia.
Parky, preliezky, húpačky sú daľšie miesta na zoznámenie nielen detí ale i mám.
Nájdite si diskusné kluby mám z Vášho okolia na internete a pridajte sa. Tieto mamy robia rôzne stretávky s deťmi.
Taktiež je dobre nájsť si krajanky vo Vašom okolí s deťmi. Skúšajte online vyhľadávania. Ja som bola tiež zo začiatku pesimista a myslela som si, že tu nie sú žiadne Slovenky a Češky a nakoniec sa nás tu nazbierala pekná kôpka super báb.
Ak Vám to nezaťaží Váš rodinný rozpočet, zapíšte sa do fitness centra, ktoré má childcare, kde sa Vaše dieťa pohrá s inými deťmi a vy si môžete pokojne zacvičiť.
Ďaľšie dobré aktivity s deťmi sú plávanie, gymboree class (čo sú pohybové hodiny), alebo rôzne tvorivé dieľne (napr. tu obchody ako lowes a home depot majú akcie pre deti.) Všetko závisí od veku dieťaťa,Vašich osobných záujmov, no taktiež na Vašej peňaženke.
Ak by ste si chceli nájsť pár hodín na seba, môžete Vaše dieťa zapísať do part time childcare na pár hodín v týždni. Pre Vás to bude odpočinok a pre dieťa kontakt s inými deťmi. Tu sa oplatia hlavne tie, ktoré sú organizované rôznymi kostolmi.
Takže možností je veľa, je len na Vás, ktorú si vyberiete. Uvidíte, že s novými aktivitami bude spokojný nielen Váš drobec, ale aj Vy.
V budúcich článkoch sa chcem zaoberať témou zárobku mamičiek na materskej dovolenke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *