Ak som sľúbila tu je recept. Mala som s Hallowenu oranžovú dyňu, tak som ju chcela zužitkovať. Ak robíte z veľkej dyne,  tak ju nakrájate na štvrtky, vyrežte dužinu a semienka a dajte do rúry piecť na plech a prikryte alobalom. Pečte na 180 C  do zmäknutie.  Po upečení dyňu rozmačkajte a máte ju pripravenú na bábovku. Môžete si urobiť viac tohoto dyňového pyré  a dať zamraziť. Ja som mala malú tekvicu, tak som ju celú zabalila do alobalu a piekla do zmäknutie.

Dyňové semienka, opláchnite, posoľte alebo pokvapkajte sójovou omáčkou a dajte piecť do rúry, sú výborné a zdravé. Bábovka bola super, mala peknú oranžovú farbu. Takže vrelo recept odporúčam.

Potrebujete:

  • 2 poháre  rozvarenej tekvice (alebo dyňového pyré v konzerve, neviem či sa na Slovenku predáva)
  • 4 vajíčka
  • 1 pohár
  •  oleja
  •  1/2 pohára vody
  • 3 a 1/2 pohára hl. múky (dala som pohár celozrnnej, pomleté ľanové semienka, pomleté mandle  a hrsť otrúb a zbytok hl. múky)
  • 3 poháre cukru (musím povedať, že som dala aj ja 3 poháre kvôli manželovi, ale bábovka bola dosť sladká)
  •  1 veľ.lyžica pumkin spice (nemala som takže som použila škoricu, mletý klinček)
  • 2 malé lyžice sódy bikarbóny
  • 1 a 1/2 malej lyžičky soli

V mixéri  (tento recept, by sa dal robiť aj bez mixéra)  premiešajte tekvicu, vajíčka, olej a vodu.  Pridajte všetky ostatné ingrediencie. Vylejte do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy  a pečte na 180 C  cca hodinu a 30 min. Skúste pichnúť špajľou do stredu, ak sa Vám cesto lepí, tak ešte pečte ďalej. Mne trvala hodinu a 15 min. Pod formu som si dala ďalší plech lebo sa mi zdalo, že je to veľa cesta a vytečie, ale pekne sa zaoblila a nevytiekla. Trošku som mala problémy s vyberaním (v recepte bolo napísané len vymastiť olejom, ale odporúčam a vysypať múkou. Na budúce chcem pridať orechy a hrozienka.                                                                                                                                                                         Máte jesenné recepty, ktoré sú chutné a zdravé? Pošlite ich na môj mail a rada ich uverejním. Spomenula som si ešte na pečené jablká v rúre s orechmi a hrozienkami….mňam no ale to možno až na budúce. Prajem pekný víkend.

Neviem, či Vám chcem z tohoto obrázku ukázať tekvice, z ktorých som robila bábovku, alebo deti, ktoré ju jedli. Máte to dva v jednom.

Related Posts

One thought on “Tekvicová bábovka

  1. dobry,mala som recept na muffinky z tekvice ktory som pouzivala asi 2 roky,po prestahovani som ho stratila. potom som nasla vas recpet . rovnako uzasny recept,robim z neho aj muffiny( lepsie sa to drzi detom v ruke), kolac je uzasne nafuknuty,davam len jeden hrncek cukru,a pouzivam raz otruby,raz hladku a raz celozrnu. variace su u mna vitane,pridavam aj tmavu cokoladu. dakujem za recept takto mozem robit obrovske davky muffiniek pre deti do skoly/skolky! miriam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *